fbpx

VOORZITTER@BEVO-BELGIE.ORG | +32 (0)473 473 979

Beroepsvereniging van reflexlogen België

Update data opleiding John Rooms

John Rooms
Bloemenlei 12
2920 KALMTHOUT
0491 59 33 08
john@footrooms.be

voet- en sportreflexologie: www.footrooms.be

running coach & running shoe specialist: www.footroomsrunning.academy

opleidingen sportreflexologie: www.sportreflexologie.be

Sportreflexologie

Sportreflexologie is als onderdeel binnen de voetreflexologie een massagetechniek waarbij grepen en/of denkwijzen vanuit de voetreflexologie geleid hebben tot specifieke protocollen voor blessures van de voeten, enkels en onderbenen met als doel het energetisch vermogen van het lichaam te herstellen.

De rol van Dwight Byers mag niet onderschat worden en in het bijzonder zijn werk ‘Voetreflexologie, een werkboek’ waarin hij een protocol voor hielspoor beschrijft op pagina 73 (afhankelijk van de versie).

Als techniek omschrijven we voetreflexologie als

“Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.”

Vanuit dit uitgangspunt vertrekt sportreflexologie

Het is een vorm van drukmassage waarbij het pijnpunt inzicht geeft op welke manier er moet ‘bewerkt’ worden om de pijn te verminderen en/of op te heffen.

Pijn of ongemak maakt deel uit van een zone of groter gebied waardoor hij beïnvloed wordt. Het is noodzakelijk dat een behandeling vertrekt vanuit dit inzicht om over sportreflexologie te spreken.

De drieledigheid binnen de methode van de reflexologie ligt aan de basis van dit inzicht. Er is de eerste stap bij aanraking, de huid. Vervolgens heeft de reflexoloog de intentie om een zone te stimuleren (stap 3) maar zal daarbij altijd materie ( spieren, weefsel, … samengevat fascia of stap 2) beroeren. Sportreflexologie legt ahw een bijkomende laag op de zonekennis door de link te leggen met de locale materie waar de voet bewerkt wordt.

Stilaan durf ik stellen dat een onbalans in een zone vaak uitgelegd kan worden door inzicht in de fascia van dat gebied in het bijzonder als wij praten over bewegingsbeperkingen. Een eenvoudig voorbeeld is hielspoor. De pijn in het fascia-gebied bevindt zich volledig in de blaaszone. Een verstoorde waterhuishouding leidt vaak tot mindere kwaliteit van pezen. Wanneer het peesblad zijn flexie verliest en rafelt aan de uiteinde wordt die leegte opgevuld met materie ( kalk) en ontstaat hielspoor. Een reflexoloog die werkt op het blaasgebied en hier een onbalans vaststelt, kan zijn klant attent maken op de risicio’s voor hielspoor

Data en programma

Voetreflex en neuropathie als gevolg van chemo

Het herwinnen van beweeglijkheid en comfort

Doel van deze opleiding is om de negatieve effecten van de neerslag van taxol te vertragen, los te maken en het lichaam te helpen het op te lossen. Het doel is niet om de mogelijke schade van de neerslag op de zenuwbanen te herstellen maar wel om te voorkomen dat dit gebeurt en/of dat het nog erger wordt.

Deze opleiding gaat door op 10/12/2023.
Inschrijven doe je door te mailen naar john@footrooms.be en zodra de betaling binnen is, is uw inschrijving definitief.
Kostprijs is 125 euro ( incl btw) / persoon.

U krijgt een opleidingsattest en de sylabus wordt digitaal aangeleverd.

Voetreflexologie en pijnen in de voet

Het is onze manier van aanraken die ons een inzicht geeft dat een standaard massage zelden oplevert. Iedereen die al eens een sportmassage of een zweedse massage onderging zal merken dat er weinig stilgestaan wordt bij de voeten. Dat maakt onze positie dus uniek. Wij staan net wel stil bij dat deel van het lichaam.

En hoe onschuldig bepaalde pijnen in de voeten ook kunnen lijken, vanuit ons zonedenken krijgen wij een inzicht om de klant naar een oplossing te leiden. Onze manier van aanraken draait rond een drieledigheid. Wij nemen de huid vast ( stap 1), zetten druk op materie (stap 2) om de zone in dat gebied te prikkelen ( stap 3). De pijn in stap 2 laat zich ontdekken.

Doel van deze opleiding is om de meest voorkomende voetpijnen, gaande van ochtendstijfheid tot ontstekingen, te leren begrijpen en als reflexoloog om je klant daar op een gepaste wijze mee te leren omgaan.

Deze opleiding gaat door op 03/12/2023.
Inschrijven doe je door te mailen naar john@footrooms.be en zodra de betaling binnen is, is uw inschrijving definitief.
Kostprijs is 125 euro ( incl btw) / persoon.

 


ALL RIGHTS RESERVED © 2023

Design @ Step by Step Agency
Tekst en foto’s BeVo Education Zone

Privacy Policy
Algemene verkoopsvoorwaarden


CONTACT

Voorzitter@bevo-belgie.org
+32 (0)473 473 979

Rue de Hamme-Mille 196
1390 Nethen (Waals-Brabant)