fbpx

VOORZITTER@BEVO-BELGIE.ORG | +32 (0)473 473 979

Beroepsvereniging van reflexlogen België

Onbetaalde facturen

VERPLICHTE GRATIS EERSTE HERINNERING EN BEPERKING VERGOEDING BIJ TE LATE BETALING​

Financiële problemen of gewoonweg vergeten te betalen? Een onbetaalde factuur kan al snel oplopen tot flinke aanmaningskosten. Maar dat behoort binnenkort tot het verleden.

Vanaf 1 september 2023 is de eerste herinnering die een onderneming naar een consument voor een onbetaalde factuur stuurt, gratis als de overeenkomst op of na 1 september 2023 werd afgesloten. Voor contracten die voor die datum zijn afgesloten, geldt een overgangsperiode tot 1 december 2023.

Maar als het gaat over een overeenkomst met een regelmatige levering van goederen of diensten (bijvoorbeeld ons jaarlijks lidmaatschap) dan is een gratis herinnering beperkt tot drie keer per jaar.

Van zodra je als consument voor een vierde factuur een herinnering ontvangt, dan kan je gevraagd worden om vergoeding te betalen. Die is maximaal 7,50 euro plus de portokosten die gelden op het moment van verzending.

Vanaf de 1e herinnering heb je minimaal 14 kalenderdagen de tijd om je schuld te betalen. Tijdens die periode mogen geen kosten of interesten worden aangerekend.

Meer informatie over de algemene regels vind je op de website van de FOD Economie. 

Other messages


ALL RIGHTS RESERVED © 2023

Design @ Step by Step Agency
Tekst en foto’s BeVo Education Zone

Privacy Policy
Algemene verkoopsvoorwaarden


CONTACT

Voorzitter@bevo-belgie.org
+32 (0)473 473 979

Rue de Hamme-Mille 196
1390 Nethen (Waals-Brabant)