fbpx

VOORZITTER@BEVO-BELGIE.ORG | +32 (0)473 473 979

Hét congres voor reflexlogen en sympathisanten

Met groot genoegen nodigen wij, BeVo – de beroepsvereniging voor Reflexologen België, u uit op ons 15de congres tijdens  World Reflexology Week waar we meer leren over het emoties. 

Er wordt vertaling voorzien in Nederlands, Frans en Engels, naargelang de inschrijvingen en vindt plaats op 30 september 2023 midden in de natuur in Sunparks De Kempense Meren – Postelsesteenweg 100, 2400 MOLHet is ook mogelijk het congres  op afstand via Zoom te volgen of u kunt de opnames later (her)bekijken indien u zich inschrijft voor de online versie. De voormiddag is gevuld met interessante lezingen en de namiddag hebben we volledig gereserveerd voor praktijk. Zo kunt u de dag nadien de technieken reeds toepassen in uw praktijk.

Op zondag 1 en maandag 2 oktober geeft Jean-Pierre Triadon, onze internationale spreker uit Frankrijk, een tweedaagse workshop voor jullie in het Frans. Tijdens deze tweedaagse workshop deelt hij graag nog meer informatie met u rond emoties. Hoe u zelf kan omgaan met emoties, maar ook hoe u kan leren luisteren naar de emoties van uw cliënt en hier op kan inspelen om hen nog beter te helpen. De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt, dus aarzel niet te lang en schrijf u snel in. 

U kunt inschrijven voor het congres OF de tweedaagse workshop OF voor beiden! Meer info vindt u via de button ‘bekijk de prijzen’.

We danken u voor uw interesse en kijken ernaar uit u op 30 september in MOL te mogen ontmoeten.

Sprekers congres

Katrien Hendricks - Emoties en gedachten als oorzaak van ziekte

lezing
In de Chinese geneeskunde is een blokkade van energie de oorzaak van pijn, klachten, symptomen en ziekte. Verstoringen in energieopslag en -doorstroming in ons lichaam liggen in ons bewustzijn en worden veroorzaakt door emoties, gedachten en overtuigingen. Emoties en gedachten zijn drager van informatie. Die informatie zorgt voor energie aanmaak, vermindering of stagnatie. Bijvoorbeeld “Ik ben niets waard” zorgt voor energie vermindering en “Ik voel me prima vandaag!” geeft je net energie.
lezing
Als we ons bewust worden van onze beperkende en belemmerende emoties, gedachten en overtuigingen, kunnen we ze uitzuiveren en onze gezondheid positief beïnvloeden. We veranderen oude patronen in ons referentiekader door positieve, helende informatie en komen op die manier ook een stukje dichter bij ons ware zelf. Pak ziekte aan bij de bron, heel vanuit bewustzijn en verander bewust je emoties en gedachten in positieve vibes. “Heal disease from the root. Heal disease with consciousness”
Workshop
We verkennen bij onszelf onze emoties en gedachten als mogelijke bron van klachten en ziekte. Via verschillende technieken zuiveren we onze emoties en gedachten uit en zorgen op die manier voor een vlotte energiedoorstroming en een betere gezondheid.
Previous slide
Next slide
Voorstelling
Mark Hiemeleers is oprichter en zaakvoerder van Sohuman - Zorgopleidingen en het opleidingscentrum Golden Feet, waar hij tot op heden de medische basiskennis doceert en de dagdagelijkse organisatie en planning voor zijn rekening neemt. Naast het geven van lezingen en workshops over gezondheidszorg, is het zijn intentie om de professionele voetreflexologie in Vlaanderen mee op de kaart te zetten, via een goed onderbouwd opleidingsaanbod en een professioneel netwerk. Meer info (of contact opnemen) vind je terug op de volgende webpagina’s www.sohuman.net en www.goldenfeet.be Als Bachelor in de Psychiatrische verpleegkunde werkte hij 11 jaar in een psychiatrische zorginstelling op een behandel- en opname- afdeling voor volwassenen met lichte tot matige persoonlijkheids- en stemmingsstoornissen, secundair relationele, sociale- en verslavingsproblematiek.
Voorstelling
Na de banaba Zorgmanagement (Beleid van zorg, personeelsbeleid & HRM, PHL) volgde een heroriëntering naar de algemene gezondheidszorg, algemeen ziekenhuis. Hier werd het ondernemingsschap aangewakkerd. Onderwijs trok hem ontzettend aan, met twee voeten in de praktijk staan en kennis opdoen en doorgeven! Hij volgde de lerarenopleiding en stapte over naar de opleidingssector. Momenteel is hij docent Algemene en geestelijke gezondheidszorg, verbonden aan verschillende opleidingscentra (hogescholen, volwassenenonderwijs en ondernemersopleidingen).
Voorstelling
Na 30 jaar mag hij terugblikken op een expertise in de volgende deelaspecten van de gezondheidszorg: Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, algemene ziekteleer, pathologie en verpleging - Psychiatrische pathologie en verpleging - Pijn en pijnbestrijding - Palliatieve zorgverlening - Ethiek en Deontologie in de gezondheidszorg - Organisatie en wetgeving in de gezondheidszorg - Groepsdynamica en omgaan met groepen - Mentorschap en begeleider, coach individueel groeiproces. - Professionele scholing in gesprekstechnische en hulpverlenende vaardigheden vanuit client-centered invalshoek ter begeleiding en ondersteuning van de cliënt. - Docent/trainer communicatieve vaardigheden(axioma's communicatie, assertiviteit, feedback, kernkwaliteiten...)
Lezing
De ontwikkeling van onze persoonlijkheid. Het bio- psychosociaal model is een model dat gehanteerd kan worden voor wat betreft de ontwikkeling van de persoonlijkheid bij een gezonde mens. Bepaalde gedragingen zijn ons ingegeven door onze genen en voorouders, hormonen veroorzaken vaak emotionele reacties. Opvoedingsfactoren en life-events in de gezins-en familiale omgeving, spelen vaak een grote rol. Sociale ondersteuning is belangrijk om de ontwikkeling van baby tot volwassene tot een goed einde te brengen. Hechtingsfiguren spelen in ons jonge leven een grote rol. Dit is later bepalend voor de manier waarop we in het leven staan. Zelfzeker, met (zelf)vertrouwen of angstig, achterdocht of onverschillig voor wat ons kan overkomen.
Lezing
Constitutie of aanleg is belangrijk, maar blijkbaar lijkt onze veerkracht of incasserings- of zelfs relativeringsvermogen vaak aangeboren… Gedurende ons leven kan dit versterkt (invloed positieve omgeving) of verzwakt worden (invloed van kinderlijke trauma’s). In deze korte lezing neemt hij je mee op weg in de vorming van de persoonlijkheid van de mens… We zoomen in op wat leidt tot een gezonde ontwikkeling of zelfs een persoonlijkheidsstoornis zoals borderline, narcisme of anti-sociaal gedrag.
Previous slide
Next slide

Mark Hiemeleers - De ontwikkeling van onze persoonlijkheid

Jean-Pierre Triadon - Emotionele bevrijding via reflexologie

Voorstelling
Graag stel ik Jean-Pierre Triadon aan u voor. Als reflexoloog, opgeleid aan de School voor Traditionele en Evoluerende Reflexologie (South East Centre), lid van de Raad van Bestuur van de Fédération Française des Réflexologues en afgevaardigde van de PACA van het Syndicat Professionnel des Réflexologues, biedt hij je een zachte voetreflexologie-techniek op basis van een zorgzame benadering die je aanmoedigt om los te laten en de blokkades en spanningen van je lichaam in de diepte los te laten.
Voorstelling
We zijn zeer verheugd om Jean-Pierre te mogen verwelkomen op ons congres als spreker en workshopleider. We zijn ervan overtuigd dat de deelnemers enorm zullen profiteren van zijn kennis en expertise en we kijken uit naar zijn bijdrage aan ons evenement. Bekijk zeker ook het programma voor de tweedaagse workshop die hij gaat geven hieronder! Dit is een unieke kans om te leren van een meester in dit vakgebied en om te profiteren van zijn jarenlange ervaring en kennis.
Lezing
Deze lezing over emotionele bevrijding via reflexologie richt zich op het gebruik van aanraking en reflexologie om emotionele spanningen los te laten en een diepere balans op fysiek, psychologisch en emotioneel niveau te bereiken. De lezing benadrukt het belang van het begrijpen en respecteren van de unieke emoties en sensaties van elke cliënt. Door het gebruik van specifieke woorden en visualisatie kunnen reflexologen de sessies personaliseren en effectiever afstemmen op de behoeften van de cliënt. De trillingsvariaties die voortkomen uit de basisemoties van de cliënt worden geïdentificeerd en benoemd om een nauwkeurigere benadering te bieden voor emotionele bevrijding.
Workshop
Tijdens deze workshop gaan we verder op wat tijdens de lezing werd verteld, maar richt Jean-Pierre zich verder ook op het begrijpen van de rol van ons onderbewustzijn en hoe het onze interpretatie van informatie beïnvloedt. Hij legt uit hoe ons onderbewustzijn informatie verwerkt en gedragspatronen en overtuigingen vormt. De workshop benadrukt het belang van bewust verantwoordelijkheid nemen voor de informatie die we ontvangen en hoe het onze emoties en fysieke reacties beïnvloedt. Het moedigt aan om prioriteit te geven aan de juiste zaken om een gezonde balans te bereiken. Startend bij onszelf...
Previous slide
Next slide
BeVo Congress 2023

30 september 2023

 • 08u30 Welkomstkoffie met ontbijt
 • 09u30 Start congres in zaal Wezel Plenaire theater Standhouders in zaal Millegem (10 tafels)
 • 09u45 Spreker Mark Hiemeleers – De ontwikkeling van onze persoonlijkheid
 • 10u25 Spreker Katrien Hendrickx – Emoties en overtuigingen als basis van ziekte
 • 11u00 Ochtendbreak – Koffiebreak in zaal Millegem + Ezaart
 • 11u30 Spreker Jean-Pierre Triadon
 • 12u00 Q&A sprekers samen
 • 12u30 Business lunch – Local lunch buffet in buffet restaurant.
 • 14u00 Workshop Katrien Hendrickx met Q&A – Emoties en overtuigingen uitzuiveren als basis voor een goede gezondheid
 • 15u15 Middagbreak – Healthy break in zaal Millegem + Ezaart
 • 15u45 Workshop Spreker Jean-Pierre Triadon met Q&A
 • 17u00 Enquête en dankwoord
 • 17u30 Afsluit

PRIJZEN

Congres 30 september 2023

 • Ter plaatse Early Bird = 120 euro
 • Ter plaatse vanaf 1/8 = 135 euro
 • Online (live en uitgesteld): 65 euro

LEDEN KRIJGEN 10% KORTING
OP ALLE PRIJZEN

Boek vòòr 1 augustus en reserveer je ticket aan early bird tarief. Prijzen zijn inclusief toegang tot de standhouders, vertaling, goodiebag, gedrukt en digitaal congresboek, welkomstkoffie, lunch en versnaperingen tijdens de pauzes.

Tweedaagse workshop 01 & 02 oktober 2023

Early Bird prijs tem 31/7 = 270 euro
Prijs vanaf 1/8 = 300 euro

LEDEN KRIJGEN 10% KORTING OP ALLE PRIJZEN
Prijs overnachting niet inbegrepen.
Zie accommodatie.

Boek vòòr 1 augustus en reserveer je ticket aan early bird tarief. Prijzen zijn inclusief lunch voor beide dagen en diner op 1 oktober. 

SPONSORS EN STANDHOUDERS

Tijdens ons congres heeft u ruim tijd om deze standen te bezoeken en informatie in te winnen over opleidingen of boeken/spullen aan te kopen om uw kennis en praktijk uit te bouwen. Leuke hebbedingetjes, maar ook interessante zaken. Neem hier alvast een kijkje om je voor te bereiden op wie je wil spreken.

Stand-
houders

Bezoek hun stand tijdens ons congres

Sponsors

FAQ

Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

Je kan je bevestiging afgedrukt of gewoon digitaal meebrengen. Indien je in het bezit bent van een lafumazetel, mag je deze meebrengen. Dranken, versnaperingen en lunch zijn in de prijs inbegrepen.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Je kan ons contacteren via ons contactformulier of rechtstreeks mailen naar congres@bevo-belgie.org. Voor dringende vragen kunt u ook bellen naar 0473 473 979. 

Kan ik overnachten in het hotel?

Indien u komt voor de tweedaagse, is er mogelijkheid tot overnachting. Mail naar congres@bevo-belgie.org indien u een hotelkamer of vakantiehuis wenst. Dan doet BeVo het nodige voor u. Let op, de kamers die voorbehouden zijn, zijn beperkt. Dus wees er snel bij. Meer info over de prijs vindt u op de pagina bij accommodatie.

Wanneer krijg ik de link om online te kijken?

De link wordt u de dag voor het congres toegestuurd per mail. Dit samen met het congresboek. De link om nadien te kijken wordt enkele dagen na het congres toegestuurd.

Aanmelding en annulering I

Aanmelding en Bevestiging: Aanmelding voor onze evenementen gebeurt door middel van een ingevuld aanmeldformulier. BeVo bevestigt de aanmelding per e-mail, waarmee de overeenkomst voor deelname tot stand komt.

Annuleren: Annulering dient schriftelijk of per e-mail te worden gemeld aan congres@bevo-belgië.org. Houd er rekening mee dat de inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.

Annuleringsperiode: Annulering is kosteloos mogelijk tot 14 dagen na inschrijving, tenzij de inschrijving plaatsvindt binnen 2 maanden voor het evenement zelf. In dat geval gelden de volgende voorwaarden:

a) Bij annulering tot 2 maanden vóór het evenement worden € 30,- administratiekosten in rekening gebracht.

b) Bij annulering tussen 2 maanden en 1 maand vóór het evenement blijft 50% van de factuur te betalen.

Aanmelding en annulering II

c) Annulering binnen 1 maand vóór het evenement is niet meer mogelijk. In dit geval kan wel een vervanger worden aangewezen, mits dit vooraf per e-mail aan BeVo is meegedeeld.

d) In geval van niet-deelname of slechts gedeeltelijke deelname, ongeacht de reden, blijft de factuur te betalen.

Specifieke regeling voor online evenementen: In geval van annulering tot 2 maanden voor aanvang van een online evenement wordt 100% van het inschrijfgeld in rekening gebracht. Annulering is dan niet meer mogelijk, omdat de beelden langere tijd te bekijken zijn.

Specifieke regeling voor gratis evenementen: Bij een gratis event, zoals onze ledendag, wordt, ongeacht de reden, bij annulering binnen 2 weken vóór het evenement een kost van 45 euro aangerekend om de administratieve kosten en cateringkosten te dekken. In dit geval kan wel een vervanger worden aangewezen, mits dit vooraf per e-mail aan BeVo is meegedeeld.

Sfeerbeelden voorgaande congressen

Congres 2018

Congres 2017

Congres 2016

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...